Het gaat niet gemakkelijk en is echt niet in een paar weken geregeld maar…………..Het is wel mogelijk.  Hopelijk een voorbeeld voor velen. Lees mijn verhaal.

Vroeger ging ik naar mijn vader op de fabriek want daar kreeg ik van Annie, de kantinejuffrouw een overheerlijk kopje thee. Een kopje met half melk en half thee en om het lekker te maken werden er 7 klontjes suiker toegevoegd. Wij, de kinderen, vonden dat heerlijk. Niet in de gaten hebbende dat delen van je lichaam daardoor zo hard moesten werken dat het, nu ik ouder word, de nadelige gevolgen steeds duidelijker gingen tonen.

Diabetes 2
Bij een routinecontrole bij de huisarts werd geconstateerd dat mijn bloedsuikerspiegel te veel afweek. Ik had dus Diabetes 2 en een veel te hoog cholesterol. De symptomen waren achteraf ook wel duidelijk. Duizelig, trillen en depressief.
Advies van de huisarts om te beginnen met Metformine en eventueel met medicijnen om het cholesterol naar beneden te helpen. Metformine heb ik ruim een jaar geslikt maar ik vond het toen eigenlijk wel genoeg en ben het anders aan gaan pakken.

Gezonde actieve levensstijl
Anders eten en meer beweging was het advies van de groep aan deskundige coaches die in mijn omgeving werken.
Overgewicht:Het is een van de factoren waar je aan moet werken. Anders eten, gezonder en minstens de helft minder.
Innerlijke stress:De meest belastende factor als je het over diabetes 2 hebt.
Supplementen:  Het verkeerde cholesterol naar beneden door het gebruik van speciale voedingssupplementen.

Aan de slag
Wat heb ik gedaan om een stap in goede richting te komen met mijn lichaam en dan met name diabetes 2 en het te hoge cholesterol.

  • Elke ochtend wandelen, minstens een uur en dan 6 a 7 km per uur.
  • S’ morgens en s’ middags een voeding shake met alles wat een lichaam nodig heeft.
  • S’ avonds de helft eten
  • Niet meer snoepen, wel gezonde tussendoortjes
  • Een voeding supplement (Beta Heart) speciaal voor het verlagen van het cholesterol.

Resultaat
Mijn lichaamsgewicht 12 kilo verminderd. Na een aantal metingen kon ik de Metformine laten staan. Sindsdien zijn mijn waarden dusdanig normaal dat ik geen medicijnen meer nodig heb en….. mijn cholesterol is dik onder de norm. Voelde me al een heel stuk energieker en stabieler. Had mijn leven weer terug.

De toekomst
Om de klappen van de toekomst, het ouder worden e.d. , te kunnen weerstaan heb ik medio augustus 2018 besloten om het voorlopig maar eens helemaal zonder alcohol te gaan doen en wat schetst mijn verbazing? Ik werd nog energieker en rustiger. Ik kreeg er een paar uur per dag bij. Vele lichamelijke pijntjes en klachtjes verdwenen als sneeuw voor de zon.

Wil het wel van het dak af schreeuwen.
Het resultaat was voor mij wel zo duidelijk dat het zonde zou zijn om het niet te verspreiden en er andere mensen mee te gaan helpen. In Afferden alleen al zijn er meer dan 300 mensen die Diabetes 2 hebben en ik heb het idee dat we daar best wel iets mee kunnen.

Laten we starten met drie keer in de week een uur te gaan wandelen. In dat uur bewegen we, stevig stappen dus, en terwijl we dat doen kunnen we gaan praten over het bovenstaande resultaat zodat de anderen het over kunnen nemen en daar ook mee aan de slag kunnen. Ik ken het resultaat al en dat gun ik iedereen.

Wandel uurtje
Elke maandag, woensdag en vrijdag start om 8 uur s ’morgens.
Adres Dorpsstraat 67, 5851 AH Afferden (L)

Aanmelden van tevoren:
Email tom@stoekenbroek.nl
WhatsApp 06-51337485

Vereisten: Goed ter been en een goed humeur. Meer niet.

Er zijn geen kosten aan verbonden maar het is wel de bedoeling om, als je deelneemt dat je dat regelmatig doet. 1 maal in de week bewegen is niet genoeg om iets te veranderen.
Mocht er behoefte zijn aan andere tijden dan kunnen we dat altijd in overleg doen.

Tot wandels,     Tom Stoekenbroek

 Mee wandelen?
Vul dit formulier in.






Indicatie:
Heeft Diabetes 2
Goed ter been

Het resultaat

Voor fotoNa foto